H μπύρα μαζί με ένα γλυκό μπορεί να μετατραπεί σε έναν αναπάντεχο συνδυασμό απόλαυσης. 

Ο συνδυασμός ποτών με οποιοδήποτε τρόφιμο δεν είναι τόσο απλό, ωστόσο, υπάρχουν στοιχεία που μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Το πιο σημαντικό πράγμα για την αξιολόγηση κατά το συνδυασμό μιας μπύρας με ένα επιδόρπιο είναι η γλυκύτητα.

Η ζάχαρη στο επιδόρπιο επηρεάζει την αντίληψη για τη γεύση της μπύρας. Ένα επιδόρπιο με αυξημένη ποσότητα ζάχαρα μπορεί να διαταράξει την ισορροπία στη γεύση μιας μπύρας.

Ας αναλύσουμε το θέμα με παραδείγματα:

Επιδόρπια με βάση τη σοκολάτα

Μια επιλογή είναι να επιλέξετε ένα συνδυασμό με Σκούρα σοκολατένια γεύση μαζί με σκούρες μπύρες. Τα πικρά συστατικά της σοκολάτας εναρμονίζονται με τα πικρά συστατικά της μπύρας, δημιουργώντας ένα πιο περίπλοκο σύνολο. Με σοκολατένια επιδόρπια όπως φοντάν ή brownies, θα πρέπει να δοκιμάσετε μια ελαφρώς ψημένη αυτοκρατορική μπύρα.

Επιδόρπια με βάση την κρέμα και τα φρούτα

Επιδόρπια με κάποια απότομη οξύτητα λόγω των φρούτων χρειάζονται λίγη γλυκύτητα από την μπύρα.

Τιραμισού / μπισκότα σοκολάτας

Με τιραμισού ή μπισκότα σοκολάτας, θα πρέπει να επιλέξουν για πιο σκούρα μπύρα, ίσως με μια ελαφριά γλυκιά γεύση.

Παγωτό

Ένα κατάλληλο παγωτό, ίσως με λίγη καραμέλα, είναι ένα καλό ταίρι με ξινή μπύρα.

Κάθε μπύρα και κάθε επιδόρπιο έχει ένα διαφορετικό επίπεδο γλυκύτητας, και αυτό καθιστά το συνδυασμό όχι και τόσο εύκολο. Οι παραπάνω προτάσεις μπορούν να σας καθοδηγήσουν στις επιλογές σας, ωστόσο, ο τελικός συνδυασμός είναι προσωπική υπόθεση γι' αυτό ο καθένας καλείται να βρει τη γεύση που του ταιριάζει περισσότερο.

πηγή