Από το ψωμάκι μέχρι το αλατοπίπερο κι από τον κιμά μέχρι και το ψήσιμο, αυτά είναι τα σημεία που θα σου δείχνουν πάντα το πιο νόστιμο.


Πεινάς, άρα η προοπτική του να δοκιμάσεις ένα burger σου φαίνεται από μόνη της τέλεια ιδέα. Μήπως όμως αν αφήσεις στην άκρη τη λαχτάρα που δημιουργεί η πείνα, μπορείς να βάλεις στη σειρά μερικά αντικειμενικά κριτήρια για να ξεχωρίζεις τα «σοβαρά» burgers από τα ερασιτεχνικά, από εκείνα που θα σε απογοητεύσουν από την πρώτη μπουκιά;

Αυτά τα τρία σημεία θα σου δείχνουν πάντοτε αν το μπιφτεκόψωμό σου έχει όλες τις προοπτικές για να αγγίξει την αριστεία.

Αν είναι λεπτό, δεν είναι καλό

Ξεκινάμε από τα προφανή, από τις οφθαλμοφανείς ενδείξεις πως αυτό που πρόκειται να δαγκώσεις, είναι μια μάλλον μέτρια δουλειά ενός μάγειρα που δεν έβαλε τον απαραίτητο χρόνο. Αν το κρέας ανάμεσα στα ψωμάκια είναι λεπτό, τότε κατά πάσα πιθανότητα δεν είναι καλό. Το συγκεκριμένο κρέας θα έχει μαγειρευτεί ή ζεσταθεί ξανά και ξανά, σε σημείο που έχει θα έχει κάψει όλα τα λίπη και τα μυρωδικά του, με το τελικό αποτέλεσμα πέρα από τη λεπτή υφή, να έχει και μια εντελώς αδιάφορη γεύση.

Τι σημαίνει αυτό το ροζ στο κέντρο

Κιμάς που «ροζίζει» διακριτικά μετά από το ψήσιμο και σε βάζει αμέσως σε υποψίες. Μήπως είναι ωμό το burger μου; Αντιθέτως, κατά πάσα πιθανότητα αυτό είναι ένα σημάδι πως το μπιφτέκι στο burger σου έχει το κατάλληλο πάχος και τη σωστή υφή. Συγχαρητήρια, έχεις μόλις δοκιμάσει ένα καλοψημένο burger.

Μην προσπερνάς το ψωμάκι

Μπορεί να είναι ένα απλό ψωμί του μέσου όρου, αγορασμένο από το σούπερ μάρκετ, κομμένο με μαχαίρι στη μέση. Όταν όμως το ψωμάκι σου έχει πάρει μια αφράτη γεύση, τότε το αποτέλεσμα της γεύσης είναι έξτρα απολαυστικό. Πάντα, όταν παίρνεις την πρώτη μπουκιά από ένα ζυμωμένο ψωμί από το φούρνο χωρίς πρόσθετα συντηρητικά και ζάχαρη, τότε ξέρεις πως το burger που έχεις στο πιάτο σου αξίζει.

Παραγγείλετε διαδικτυακά, πατήστε ΕΔΩ